Tendencies en restauració per aquesta primavera

tendencias en restauración

El bon temps està a punt d’arribar i els dies s’allarguen donant pas a la primavera. Avui us explicarem quines són les tendències en restauració que més valoren els consumidors perquè el teu negoci triomfi en la temporada que es presenta.

El món de la restauració està en constant canvi i evolució. És important que la nostra proposta s’adapti a les necessitats i gustos dels comensals. Així que aquí us deixem alguns aspectes a tenir en compte:

Els hàbits dels nostres clients

L’economia espanyola ha passat recentment per alguns períodes que condicionen la forma de conducta dels nostres clients. L’economia ha experimentat turbulències des de finals de 2022, passant d’una recuperació econòmica a la inflació i a l’augment de preus en la segona meitat de 2023.

Aquesta situació ha fet que ara els consumidors vulguin continuar sortint però a preus més ajustats, reduint la despesa en els restaurants. Durant l’estiu de 2023, l’ocupació de restaurants a Espanya va augmentar un 10.55%, però el tiquet mitjà va disminuir un 2.7%. El panorama és similar en tota Europa.

Tenint en compte aquesta situació, serà interessant oferir menús tancats a preus competitius per a incentivar que els clients acudeixin al nostre restaurant sense preocupar-se per si el compte es dispara.

L’alimentació saludable

La salut i el benestar és un tema prioritari en la societat actual que repercuteix en els hàbits dels consumidors. Una de les noves tendències en restauració que irrompen amb més força és la incorporació del concepte “healthy” en els plats i menús dels restaurants.

La inclusió d’opcions més saludables i lleugeres en el menú del teu restaurant, no sols el farà més atractiu per a diferents tipus de clients, sinó que també contribuirà a la fidelització d’aquells que et visiten.En aquesta línia, els aliments plant-based estan més de moda que mai. Segons estudis, més d’un 40% de la població omnívora està intentant reduir el consum de carn. Incorporar en la carta aquest tipus de producte pot ajudar-te a diferenciar-te de la competència.

Explora la gastronomia del món

La varietat culinària és cada vegada més evident a les ciutats principals. A Espanya, el 34% dels establiments de restauració ja oferien menjar internacional en 2022, i aquesta tendència segueix en augment. Els sabors de diverses parts del món seran una de les tendències principals en 2024.

Per a aprofitar aquest corrent, els restaurants internacionals poden presentar plats autòctons que encurioseixin. D’aquesta manera es permet als comensals descobrir la diversitat gastronòmica d’altres països. En el cas dels restaurants tradicionals, la possibilitat de combinar la seva cuina amb la d’altres cultures pot ser una manera nova i atractiva d’actualitzar el seu menú sense perdre la seva identitat.

Recorda que a Cercali Millán trobaràs tot tipus de productes, begudes i aliments per a adaptar-te a les noves tendències en restauració.

C/ Fusters 66, nave 7

43800 Valls, Tarragona

877 01 58 95

Atención al cliente

Distribuidora de alimentación y bebidas para hostelería y profesionales desde 1995.